Gin Corner Bar + kedvenc gin alapú koktéljaink

 Az Erzsébet téren megnyílt a Gin Corner Bar: több mint 70 gin vár, a kézműves különlegességektől kezdve a jól ismert hazai es külföldi klasszikusokig. Ebben a cikkben bemutatjuk a kedvenc gin alapú koktéljainkat - klasszikusoktól kezdve az újhullámos koktélokig.

gin-corner.jpg

Gin Fizz

Egy indonéz fűszerezésű holland gin, gyönyörű balansz a citrusokkal és az édes jegyekkel, melyeket apró buborékok és pihe-puha habtakaró rejt.

gin_01_200187.jpg

 

Orbium Martini.

Szeretjük az igazi Martini típusú cocktailokat, és ebben a változatban minden benne van amitől egy GIN Martini egyszerre eredeti és ugyanakkor nem megszokott lehet.
A tonicokból ismert kinin, a puha virágos kék lótusz, valamint egy igazán egyedi fűszerezésű száraz vermouth, melyet hűsítően deres pohárba szokás szervirozni, majd friss grapefruit olajokkal megfújuni, hogy szinte minden érzékszerveddel elmerülhess ebben az elsőre vad, de annál kifinomultabb italban. 

gin-orbium-martini.jpg

 

Clover Club

A híres Gentleman's club itala, amely már a 19. század óta velük van, megjárta az alkoholtilalmat is, ennek ellenére törekszik, hogy mindig a legszebb formáját mutassa ez a legendás és gyönyörű íz-kompozíció.
Száraz vermouth, citrom és mennyei málnás habos textúra.

gin-clover-club.jpg

 

Negroni
 
A Negroni több, mint 100 éves olasz klasszikus, melynek az idő elteltével egyre több formáját ismerjük és kedveljük meg. Nem hiába, hiszen a világon az egyik legtöbbet eladott koktéljáról beszélünk. A Gin Cornerben több mint 80 féle GIN-ből probálhatod ki ezt a kellemesen fűszeres, keserédes, de annál komplexebb kevert italt. Persze ha nem lenne elég a GIN és az igazi olasz naplemente életérzés, bátran ajánlunk más párlatot is hozzá ha kicsit kísérletezőbb kedvedben vagy. 
gin-negroni.jpg
 

Gimlet

Elegáns, letisztult, tökéletes választás ahhoz, hogy bármelyik GIN-t megkóstold ebben a kompozícióban.
Egyszerre fűszeres, édes és persze citrusos, a legtökéletesebb formában. A világ egyik legrégebbi koktélját a házi cordialunkkal és a mindig perfekt Tanqueray 10-nel ajánljuk elsősorban. 

gin-gimlet.jpg

 

Gin Tonic

Igazából se több, se kevesebb, mint a neve - csak nem mindegy, hogy milyen ginből és milyen tonicból készül és mi van még benne :)
Nézd csak meg közelebbről, ahogy épp egy uborka álma valik valóra, amint rózsás buborékokban úszkál egy Hendrick's GIN tonicban.  gin-gin-tonic.jpg

Tudtad, hogy a japán ihletetésű Kokoro gin maga is "szívet" jelent? 
Ez egy igazán különleges gin, amit bátran ajánlunk egy intenzívebb keserédes negroniban vagy egy citrusos kellemesen fűszeres gin fizz-ként, és persze ha az egyszerű de nagyszerűt kedvelitek, rózsás vagy Yuzu tonic-kal. 

 

Martinez.

Egy igazán nagyratörő klasszikus az 1800-as évekből, bártan nevezhetjük az ikonikus Martini koktélok elődjének is akár.
A svéd Old Tom Gin és a vörös vermouth fűszeres és gyümölcsös komplexitásával, valamint a maraschino cseresznye egyedi ízével keverve ajánljuk! gin-martinez.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blog.gastro.hu/api/trackback/id/tr3717785092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása