Bármennyi időt is töltünk a konyhában, fontos, hogy a hasunk mellett a szemünket is jól tudjuk lakatni. Triviális, de igaz: ha szépen tálalt étel vár minket az asztalon, jobban esik az étkezés is.
Múlt hétvégén (április 22-én) ellátogattunk a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Konyhakiállításra, ahol a Miele Magyarország szervezésében részt vettünk a Food. Design. Brunch. eseményen. Iklódi Dóra food stylist ráérős reggeli fogásokat gondolt újra a színpadon egy tálalás design villámkurzus keretében, ahol elkalauzolt minket a tiszta formák és látványos tányérok világába és olyan extra tippeket is megosztott, amikkel mesterfokra emelhető az otthoni tálalás. Hétvégén ellátogattunk a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Konyhakiállításra, ahol a Miele Magyarország szervezésében részt vettünk a Food. Design. Brunch. eseményen. Iklódi Dóra food stylist ráérős reggeli fogásokat gondolt újra a színpadon egy tálalás design villámkurzus keretében, ahol elkalauzolt minket a tiszta formák és látványos tányérok világába és olyan extra tippeket is megosztott, amikkel mesterfokra emelhető az otthoni tálalás.
Így nyűgözd le a vendégeidet
Iklódi Dóra food stylist tippjei:
- Érdemes nyitott szemmel járni a piacokon, zsibvásárokon, hiszen ilyen helyeken lehet a legszebb kincsekre bukkanni.
- Egy rusztikus fa deszkát használhatunk tálalásra, de akár fotóháttérnek is tökéletes.
- Egy pasztell színű - drapp, halvány rózsaszín, halvány kék - lenvászon kendőt használhatunk textilszalvétaként vagy fotózáshoz dekornak is.
- Barna sütőpapírt gyűrjünk össze, simítsuk ki kissé és már tálalhatunk is rá például szendvicset, pogácsát, péksüteményt.
- Egy kis friss zöld feldobja az ételt, fotót, legyen az mikrozöld vagy csak pár szál friss virág dekornak.
A Miele Nagyszínpadán látott kedvenc receptünk a kanapé szendvics füstölt lazaccal, kapros túrókrémmel, savanyított retekkel és mikrozölddel volt, ami egy különleges étel, ugyanakkor a megfelelő konyhai berendezéseknek és néhány ügyes trükknek köszönhetően otthon is könnyen elkészíthető.
Ráérős reggeli és vendégváró brunch recept a Miele ajánlásával
Kanapé szendvics füstölt lazaccal, kapros túrókrémmel, savanyított retekkel és mikrozölddel
Hozzávalók 4 főre:
- 1 db bagett
- 1 kis csomó retek
- mikrozöld
- 100 g füstölt lazac
- 200 g túró
- 1 kis csokor friss kapor
- mikrozöld
- só, bors
- 1,8 dl almaecet vagy fehérborecet
- 3 ek méz
A retket előző este megtisztítjuk és gyaluval vagy késsel vékony szeletekre vágjuk. Egy kis lábasban összemelegítjük a vizet, ecetet és mézet. A retket egy lezárható dobozba vagy befőttesüvegbe tesszük és ráöntjük az ecetes levet. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára. A kaprot finomra vágjuk. A túrót egy villa vagy botmixer segítségével krémesre dolgozzuk a sóval, borssal és a friss kaporral. A bagettet felszeleteljük, megkenjük a túrókrémmel, ráhelyezzük a lazacot, majd a savanyított retket.
Food design tipp: Add meg az otthon készült ételeknek a minőségükhöz méltó befejezést és a tálalás előtti utolsó simításokat: az elkészült ételhez érdemes mikrozöldeket adni, például borsó hajtással díszíteni a szendvicseket. Nagyon jól passzol az ízvilághoz és remekül is mutat majd.