Kóstold körbe a Balatont!

A tavalyi évhez hasonlóan, nemcsak a Balatoni Kör tagjai szerepelnek az informatív, fotókkal illusztrált „Kóstold Körbe” kiadványban, hanem további balatoni vendéglátók is, összesen 68 minőségi, egész éves vendéglátást képviselő hely.
Immár hetedik alkalommal mutatták be a – balatoni borászatokat és vendéglátó vállalkozásokat tömörítő- Balatoni Kör egyesület „Kóstold Körbe!” kiadványát, a Szántód és Tihany között közlekedő kompon.

ko_stoldko_rbe_3.jpgA 2014-ben alakult Balatoni KÖR, a tóhoz tartozó 3 megyét, 6 borvidéket az egyesületi tagok vállalkozásai által összekötő szervezet. A Balatoni Kör fő mozgatórugója az értékvédelem, az összefogás és a közös gondolkodás. A tavalyi évhez hasonlóan, nemcsak a Balatoni Kör tagjai szerepelnek az informatív, fotókkal illusztrált „Kóstold Körbe” kiadványban, hanem további balatoni vendéglátók is, összesen 68 minőségi, egész éves vendéglátást képviselő hely.A 2014-ben alakult Balatoni KÖR, a tóhoz tartozó 3 megyét, 6 borvidéket az egyesületi tagok vállalkozásai által összekötő szervezet. A Balatoni Kör fő mozgatórugója az értékvédelem, az összefogás és a közös gondolkodás. A tavalyi évhez hasonlóan, nemcsak a Balatoni Kör tagjai szerepelnek az informatív, fotókkal illusztrált „Kóstold Körbe” kiadványban, hanem további balatoni vendéglátók is, összesen 68 minőségi, egész éves vendéglátást képviselő hely.

„Mi továbbra is az egész éves Balatonban hiszünk, és ezen dolgozunk nap, mint nap. Látható, mérhető eredményeink vannak ezen a téren, de a vendéglátás többi szereplőjének is fel kellene végre ismernie, hogy az összes munkaerőpiaci probléma gyökere a szezonalitás. - mondta Szilágyi Lajos, a kiadvány szerkesztője, a Balatoni Kör elnöke. „Az országban és az egész világban zajló inflációs folyamatoktól sajnos mi sem tudjuk függetleníteni vállalkozásainkat. Az energiaárak, a nyersanyagköltségek, a bérek növekedése extra terheket jelentenek az idei évben. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy az azonos kategóriájú vendéglátóhelyek árait összehasonlítva, még mindig kedvezőbb árakkal várjuk a vendégeket, mint a kedvelt tengerparti üdülőhelyek.” - tette hozzá Szilágyi.A „Kóstold Körbe!” füzet megtalálható minden, a kiadványban szereplő helyszínen, és segít eligazodni a vendégnek, ha például kutya- vagy családbarát helyet keres, esetleg tóparti éttermet vagy romantikus szállást, rendezvényhelyszínt, borászatot, pálinkafőzdét vagy exkluzív hotelt.„Az előzetes foglalási adatok ismeretében ezen a nyáron is rekordszámú látogató várható a tó körüli településeken. Ami változás az előző 2 évhez képest, hogy a külföldi desztinációk is eltörölték a korlátozásokat, így az idei évben várhatóan azok jönnek a Balatonhoz, akik tudatosan választják turisztikai célpontként.” – állapította meg Szilágyi Lajos.

ko_stoldko_rbe_2.jpg


„GASZTROAKADÉMIÁVAL AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT”

 
A munkaerőképzés törekvéseiről Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja, és a Balatoni Gasztroakadémia egyik alapítója, beszélt: 
A Balatoni Gasztroakadémia elhivatott célja a Balaton turisztikai régió vendéglátásának és gasztronómiájának minőségi megújítása, az ágazatban dolgozó szakemberek szakmai ismereteinek bővítése, a régió helyben található minőségi alapanyagainak bemutatása, népszerűsítése. Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a régióban dolgozó szakemberek magas szintű szaktudással rendelkezzenek, ismerjék és használják a modern technológiákat, a régió kínálta kiváló alapanyagokat és a minőséget tartsák szem előtt. Ehhez kívánunk olyan szakmai hátteret nyújtani, ahol képzéseink keretében évről évre lehetőség nyílik a fejlődésre és új inspirációk gyűjtésére. Szeretnénk, ha a térség turisztikai és gasztronómiai kínálata folyamatosan bővülne olyan vendéglátó egységekkel, szálláshelyekkel és attrakciókkal, amelyek széles kínálata, illetve magas színvonalú működése révén egész évben vonzó idegenforgalmi célponttá válhat a Balaton régió.


„DÖGLÖTT BÉKA DÍJ”

 
A Balatoni Kör kezdeményezésére az Országos Meteorológia Szolgálattal és a Balatoni Szövetséggel közös felhívásban fordult a sajtóhoz, hogy a jövőben ne jelenjenek meg az OMSZ prognózisáról olyan eltúlzott és „ítéletidővel” riogató híradások, melyek sok milliárdos károkat okoznak a turizmusnak, miközben végül jellemzően nem igazolja őket az időjárás, így az olvasókat vagy nézőket is félrevezetik. Már több jelentős médium is jelezte, hogy csatlakozna és a jövőben felelősebb, hitelesebb módon jelennének meg a prognózisok. A három szervezet bízik benne, hogy ideális esetben ki sem kell majd adni a legtúlzóbb és legkárosabb prognózis-bulvárt produkáló médiumnak a Döglött Béka díjat!


„KÖNNYŰ, FRISS, NYÁRIDÉZŐ, EGYSÉGES...”

 
Az új, 2021-es évjáratú BalatonBorok szintén 2022. május 24-én, - igazán stílusos helyszínen-, a Szántód és Tihany között közlekedő kompon debütáltak a nagyközönség előtt. A BalatonBor olaszrizling szőlőfajtából készül, jó ivású, ugyanakkor tartalmas balatoni bor. A BalatonBor az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért joggal mondhatjuk, hogy „a Balaton Bora”. A BalatonBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, idén már a 7. évjárat került palackokba. A 2021-es évjáratot Dobosi Győző, a BalatonBor projektvezetője mutatta be: „Az idei évben nagyon szép, egységes BalatonBorok készültek. Minden tételt frissesség, tipikus olaszrizling fajtajelleg és könnyedség jellemez. Idén – az előző évekhez képest- nagyobb mennyiségű BalatonBor kerül forgalomba, bizonyára ez a készlet is gyorsan elfogy majd. Komolyabb kihívást jelent a borosüveg beszerzése, van olyan termelő, aki még mindig a palackra vár. A BalatonBor az elmúlt években igazi ’best-buy’ termékké nőtte ki magát. Az elsődleges cél, hogy legyen egy stabil alapbor a Balaton körül, amit minden vendéglátóhelyen, kereskedésben, vegyesboltban egységes minőségben és arculattal viszontlátunk, a fogyasztók legnagyobb örömére.” 

Ebben az évben eddig 18 balatoni borászat kezdhette meg a BalatonBor palackozását, egységes megjelenés alatt: 

  • Cseh Családi Pincészet
  • Barna Pince
  • Dombi Pince
  • Laposa Birtok
  • Zelna Borászat
  • Hujber Pincészet
  • Veszprémi Pince
  • Gyukli Pince
  • Fata Pincészet
  • Tagyon Birtok
  • Koronczai Pince
  • Dobosi Birtok
  • Bogáromi Borbirtok
  • Istvándy Pincészet
  • Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet
  • Feind Pincészet
  • Szeremley Birtok
  • Pócz Pincészet

A bejegyzés trackback címe:

https://blog.gastro.hu/api/trackback/id/tr6917840631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása