Ha valaki szeret sütni-főzni, akkor biztosan kíváncsian figyeli a könyvesboltok polcain az újonnan megjelenő szakácskönyveket, gasztromagazinokat. Igaz, hogy nyáron nem mindenki szeret a sütő vagy tűzhely mellett naphosszat állni, de egy szakácskönyv akár megfelelő ajándék lehet születésnapra, névnapra is. Így ebben a cikkben pár olyan szakácskönyv kap helyet, amik mostanában jelentek vagy fognak megjelenni. Ha pedig valamelyik megtetszett a Libri honlapján meg is lehet rendelni.
Náray Tamás: Viva España!
Kedvenc spanyol sütemény receptjeim
Két fantasztikus dolog egy címben, spanyol sütemények. Kell ennél több indok, hogy a polcunkon tudhassuk ezt a könyvet? Ha ez nem lenne elég, akkor talán a színes illusztrációk még meggyőzőbbek lehetnek. Azonban a könyv különlegessége nem csak ebben rejlik, hanem az szerző Spanyolország tartományai alapján szedte nekünk csokorba az érdekesebbnél érdekesebb süteményeket. E mediterrán vidék híres a finomabbnál finomabb gyümölcseiről, így a citrombombától kezdve az őszibarackos pohárkrémen keresztül egészen a szőlős lepényig végig utazhatunk Spanyolországon. Legalábbis otthon a konyhánkban.
https://www.libri.hu/konyv/naray_tamas.viva-espana--1.html
Kiadó: Boook
Oldalszám: 189 o.
ISBN: 9786155417689
Valesa Schell: A kenyérsütés iskolája
Azzal senki sem vitatkozhat, hogy az első karantén időszak óta divat lett a kenyérsütés. Nemhiába lett szinte hiánycikk a pandémia idején az élesztő. Így talán az, aki eléggé belemélyedt a témába és kísérletezett is a kenyérsütéssel örömmel fogja kézbe venni ezt a könyvet. Ez a szakácskönyv az ékes bizonyíték arra, hogy a kenyérsütés fortélyait bárki elsajátíthatja, hiszen Valesa Schell korábban szociálpedagógusként dolgozott. Tehát ha valaki a hétvége folyamán elkerülné a pékségnél való sorban állást és inkább maga készítené el a család számára a bagettet, annak ez a könyv tökéletes útmutató lesz.
https://www.libri.hu/konyv/valesa_schell.a-kenyersutes-iskolaja.html
Kiadó: Alexandra
Oldalszám: 192 o.
ISBN: 9789635821136
Giorgio Locatelli: Ízek Szicíliája
Alighanem Szicíliáról mindenkinek elsőként a napsütötte tájakon elterülő citromfák, a kikötőkben ringatózó vitorláshajók jutnak eszébe. De ha nem csak gondolatainkban szeretnénk átélni a mediterrán életérzést, akkor annak ez a könyv nagyszerű kikapcsolódást nyújthat. Ugyanis nem csak az arab, spanyol és görög telepesek nyomát idéző gasztroválogatás kap helyet a lapokon, hanem történelmi érdekességek, anekdoták is. És mikor, ha nem nyáron a legjobb egy ilyen szakácskönyv fellapozása.
https://www.libri.hu/konyv/valesa_schell.a-kenyersutes-iskolaja.html?
Kiadó: Alexandra
Oldalszám: 432 o.
ISBN: 9789635820337
Mimi Thorrison: Itália ízei
Receptek, titkok és történetek
Szerintem még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szerette volna az olasz konyhát. És nem is lehet hibáztatni érte. Mimi Thorrison könyve megfelelő választás azoknak, akik az igazi olasz fogásokat szeretnék maguk is elkészíteni. A szakácskönyv 100 olyan receptet mutat be, amit mi magunk is könnyedén tálalhatunk a család vagy barátaink számára. Az illusztrált képek mellett a szerző történetekkel színesítette a könyv oldalait. Szerintem nem is kell ennél többet mondanom, hogy miért is lehet ez nagyszerű választás.
https://www.libri.hu/konyv/mimi_thorisson.italia-izei.html
Kiadó: HVG
Oldalszám: 304 o.
ISBN: 9789635651283
Candace Rose Rardon: Kávéivók zsebkönyve
Kétféle ember létezik: aki el se tudja képzelni a napját kávé nélkül, és van, aki ki nem állhatja. Nos ez a könyv mindazoknak szól, akik az előbbi tábort erősítik. Candace Rose Rardon alaposan utána járt olyan dolgoknak, amit mindig is tudni szerettél volna a kávéról, mint például az elterjedésének a története, milyen maga a kávécseresznye szerkezete, ami a kávébabot rejti vagy például mi a különbség a pörkölési módszerek között, koffeintartalom és persze a legfontosabb, amire minden kávéfüggő keresi a választ: milyen a tökéletes kávé. Ez a gazdagon illusztrált zsebkönyv nagyszerű ajándék lehet születésnapra, névnapra, mert aki szereti a kávét az biztos fogja értékelni.
Kiadó: Corvina
Oldalszám: 144 o.
ISBN: 9789631367560
Várható megjelenés: 2021.07.24.