Melyik helyek vannak ilyenkor (télen / tavasszal) nyitva a Balatonnál?

Nem csak nyáron vár minket a Balaton, hanem télen, tavasszal is! Másik arcát mutatja nekünk, ami másabb, de legalább annyira szép! Sétáljunk egyet a Balaton partján, fussunk vagy kiránduljunk egyet - utána meg várnak az éttermek, ahol fel tudunk melegedni.

www.gastro.hu/Balaton

teli-balaton_blog-2.jpg

A Balaton ugyanolyan csodás télen és tavasszal, mint nyáron. Viszont másabb: csendesebb, nyugodtabb, hidegebb. A Balaton vize kékebb, a nádasak sárgábbak, kicsit ködösebb az idő, homályosabban látszódik a Badacsony… De Tihanyban nyitva vannak a part menti helyek, téliesített terasszal és igloo-val várnak mindenkit!btn-balaton.jpg

A Balatonnál télen, tavasszal is nyitva vannak éttermek


Télen és tavasszal nem a kiülős helyekre kell gondolni, hanem a beülős éttermekre. A Balaton régió egészen nagyot fejlődött az elmúlt években! Olyan minőségi helyek jöttek létre, amik országosan is kiemelkedőek!

Télen és tavasszal egy tökéletes hétvégi desztináció a Balaton. Egy jó szállás és jó étkezések fel tudnak frissíteni mindenkit! Erre tökéletes példa a Kistücsök - Food and Room****, ahol mostantól szállást is kapunk, valamint kimagasló ételeket és italokat.

De Keszthely belvárosában is, a városi strand mellett egy séta alkalmával érdemes a hosszan húzódó vásárban egy forraltbort, egy puncsot vagy a gyermekeknek egy tejszínhabos forrócsokit, kakaót kérni, hiszen nagyon hangulatos a téli Balaton tájával. Cukrászdákból és kávézókból sem akad hiány, hiszen majdnem minden sarkon belefuthat egy hangulatos helybe az ember. Ülljünk be hozzájuk, támogassuk ezzel a helyi vállalkozókat!

De ha már Keszthelynél vagyunk, akkor egy kicsit odébb a 71-es út mellett, Balatongyörök Szépkilátónál találjuk a Hold és Csillag éttermet, ami télen-nyáron vár mindenkit családias hangulattal, barátságos légkörrel és magyaros (valamint modern) ételekkel!



A Balaton északi partjánál (Alsóörsön) ellátogattunk egy olyan helyre is, amit még a déli parton is ismernek: Bitang Burger. Ez a nevéhez hűen hamburgereket készítenek egészen bitang módon. Egy kis hely, de megéri elnézni hozzájuk, mert valami zseniális hamburgereket készítenek!

 

A téli Balaton lehetőségei


Biztosan sokan vágynak el a nagyvárosokból egy kis csendre vagy más környezetre vágyva télen is valahova kikapcsolódni. Ilyenkor a Balaton környéke sokaknak nem jut eszébe, hiszen főleg a nyári fürdőzés és a lángos jut róla eszünkbe, ám télen is tökéletes a Balaton, Budapestről is 1-2 órás autóúttal elérhető.
 teli-balaton_blog.jpg

Az elmúlt évekre igaz ugyan, hogy nem sűrűn esik fagypont alá az időjárás huzamosabb ideig, ezért sajnos ritkán fagy be vize, hogy azon korcsolyázni vagy fakutyázni lehessen, ám így is szép táj tárul elénk, ha szívesen teszünk egy sétát a szabadban, vagy mikor melegebb az idő biciklizni a mellette húzódó bicikliúton. Korcsolyázni sem lehetetlen a Balatonon sem, hiszen műjégpálya van felépítve Hévízen, Balatonalmádin, Balatonlellén vagy Balatonbogláron.

 

A téli Balaton és a Gasztrohegy


Egyik legkülönlegesebb hétvégi programja lehet a Gasztrohegyre való kirándulás, amely lényegében a Badacsony tematikus hétvégéit jelentik. Minden hónapban kijelölnek egy hétvégét az eseménynek, mikor igazi ínyenc fogásokat és borokat kóstolhatunk végig különböző éttermek és borászatok becsatlakozásával. Érdemes észben tartani, ha új élményekre vágyunk belföldön is.
Legközelebb március 19-20-án tartanak rendezvényt. Részeltekért keressétek fel Facebook oldalukat!

 

Összegyűjtöttük a nyitva levő helyeket!


Több, mint 900 helyet kerestünk meg, hívtunk fel, hogy biztosak legyünk abban, hogy melyik helyek vannak nyitva a Balatonnál ilyenkor! Több, mint másfél hónapot dolgoztunk rajta, hogy ezt megfelelő módon be tudjuk nektek mutatni! Mindezt egy aloldalra gyűjtöttük össze, amit a www.gastro.hu/Balaton címen el tudtok érni:
img_balaton.jpg

btn-balaton.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://blog.gastro.hu/api/trackback/id/tr2617773970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása