Ha azt mondjuk, hogy Németország, biztos mindenkinek eszébe jut egy emlék. Sőt, valószínű többeknek akár egy-egy étel is - elég, ha csak a sör és perec párosra gondolunk, vagy akár egy bajor burgonyasalátára - de akár az almás-rétes is egy jellegzetes tradicionális étel (hogy a kápsztáról már ne is beszéljünk).
Minden régiónak megvan a saját gasztronómiai világ, saját ételei, ami az adott helyre jellemző. Brémánál és Hamburgnál nagyobb szerepet játszik a halak és a tengeri élővilág - míg ahogy délebbre haladunk Németországban úgy egyre változik az alapanyag is.
További információ » http://nemetorszag.holiday.hu/feel-good
Viszont Németország ettől sokkal több, érdemes felfedezni itthon is - és helyben is! Hogy hogyan? Ehhez mutatunk most segítséget:
Fedezd fel Németország ízeit Németországban!
Az igazi német konyha ízeit helyben fedezhetjük fel. Bár most még tél van és még javában tombol a vírus, de már most érdemes terveznünk az idei évre egy túrát Németországba, hisz közel van (autóval 8 óra alatt, repülővel 1,5 óra alatt ott tudunk lenni) és egy jó program lehet az egész családnak egy egész hétre - vagy akár csak egy hosszúhétvégére!
Németország elkötelezett a fenntartható turizmus iránt, ezzel kapcsolatosan néhány tippet adunk, hogy hogyan fedezzük fel Németország Ízeit:
Keressük a regionális konyhát
Németország konyhája ugyanolyan változatos, mint a tája. Számos étterem válogatott, bio- vagy háztáji termelésből származó szezonális termékeket is használ ételeiben. A környezetet a rövid közlekedési utak tehermentesítik, ezzel új, lokális élményeket szerezhetünk, és támogathatjuk a regionális mezőgazdaságot.
Németországban ma már vegetáriánus és vegán éttermekből is nagy a választék.
Fenntarthatóság útközben
Védjük a környezetet és használjunk újrafelhasználható ivópalackokat víziváshoz. Németországban könnyedén szerezhetünk (ingyenesen) ivóvizet, vagy a Refill-Deutschland.de oldalon találhatunk nyilvános töltőállomásokat a környéken.
Sok régióban az elvihető kávét is gyakran újrafelhasználható poharakban szolgálják fel.
A gyümölcsök és zöldségek csomagolásmentesen és frissen beszerezhető sok termelői piacon és néhány szupermarketben is.
Tervezd meg utazásod előre
Érdemes előre megtervezni időtöltésünket, így tudatosabban utazhatunk. Németországon belül a legjobb a vonatot választani az utazáshoz: környezetbarát megoldás és utazás közben jobban bepillantást nyerhetünk az egyes régiókba.
A Gastro is segít abban, hogy még könnyebb legyen választani a németországi helyek, éttermek közül.
Érintetlen természeti tájak, friss, lokális konyha, hozzáértő és felelősségteljes vendéglátók: aki fenntarthatóan utazik, az nemcsak a környezetéért tesz jót, hanem mindenekelőtt önmagáért.
Ha németországba utazunk, akkor érdemes azt tudni, hogyha valamelyik étterembe bemegyünk, akkor egy QR kódot le kell olvasnunk - általában a Luca alkalmazáshoz tartozó kódot, ezzel is lokalizálnak minket, hogy mikor-hol voltunk, hogy egy esetleges COVID fertőzés esetén a kontakt-kutatást egyszerűbb és gyorsabb legyen.
Amikor bemegyünk, akkor kérni fogják a COVID igazolványt. Németországban (helyektől függően) 2G vagy 3G szabály érvényes - ettől függ, hogy mit fogadnak el:
- 2G » belépés csak oltottsági, vagy felgyógyultsági igazolás birtokában
- 3G » belépés csak oltottsági, vagy felgyógyultsági igazolás, vagy egy negatív teszt birtokában
Fedezd fel Németország ízeit itthon, Magyarországon!
A mai világban sokan tartanak az utazástól, de nem kell messzire mennünk, mert segítséget kapunk ahhoz, hogy saját magunk elkészítsük. Bereznay Tamás iránymutatásával a Németország ízei szakácskönyvből mi magunk is el tudjuk készíteni ezeket a fogásokat.
Szeretnél egy ilyen szakácskönyvet? Nincs más dolgod, mint látogasd meg a Gastro.hu Facebook oldalát, ahol most néhány szerencsés olvasó kaphat egy-egy ilyen szakácskönyvet!
Kattints ide, hogy megszerezd a szakácskönyvet! »