Tej-, cukor-, glutén- és sütésmentes, proteindús torta eperszezonra

eper_torta_su_te_s_ne_lku_l.JPGA nyár elején porcukorral, édesítőszerrel szemenként, esetleg valamilyen finomság alapanyagaként mindannyian falatozzuk a friss földiepret. Azonban sokak lehetőségeit ételallergiájuk, ételintoleranciájuk, esetleg ezektől független táplálkozási szokásaik behatárolják. Számukra nyújt egy kiváló alternatívát a tej-, cukor-, glutén- és sütésmentes, fehérjedús ToTu-s epres torta, amely még sütést sem igényel, így nyáron sem kell elkészítésekor szaunát varázsolni a konyhából, hogy bűntelenül élvezhessük a szamóca zamatát.

Nagyon örülünk, hogy ennyire népszerűek a tojásfehérjéből készült tejtermék helyettesítőink. A legnagyobb feladat most számunkra, hogy minél több tejmentesen táplálkozó megismerje a termékeinket, de hála a fogyasztóink, gasztro-bloggerek által kreált kiváló recepteknek, mint amilyen a ToTu-s epres torta is, ezzel jól haladunk. Ráadásul tematikus, potenciális vásárlóinkhoz szóló hazai is nemzetközi rendezvényeken is igyekszünk minél aktívabban részt venni - mondta Dr. Németh Csaba, aki a ToTu termékek gyártásával és fejlesztésével is foglalkozik.

// A ToTu-s epres torta elkészítése:

Hozzávalók:

az alaphoz:

  • 10 dkg a diétánkba illeszthető darált keksz vagy édes morzsa
  • 5 dkg folyékony kókuszolaj


az eper krémhez:

  • 30 dkg ToTu rögös
  • 15 dkg eper
  • 5-8 dkg eritrit
  • 1 dl forró víz
  • 1 dkg zselatin


a díszítéshez:

  • friss eper


Az alap hozzávalóit összekeverjük. 18 cm-es, az oldalán sütőpapírral vagy wax fóliával bélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Rátöltjük az epres krémet, amihez a zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixoljuk. 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tálalás előtt félbe vágott eperszemekkel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://blog.gastro.hu/api/trackback/id/tr918136158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása